Things That Make Me Feel Relaxed

17:45



Přes prázdniny jsem většinu času nic moc nedělala, a ačkoliv se to tak nezdá, i nicnedělání může být vážně unavující. V noci jsem spala třeba deset hodin, jenže jsem se přes den každou chvíli přistihla zívat, jako kdybych právě přišla ze školy po osmi hodinách. Teď když už škola začala, je to vlastně to samé, vlastně horší. 

I did pretty much nothing most of the time during the hollidays, and even if it doesn´t seem like it, even doing nothing can be really tiring. I slept like ten hours at night, but I always catched myself yawning through the day, like I´ve just arrived home from school after eight lessons. And now, when school really started, it´s the same, actually, it´s worse.

Někdy je potřeba si na chvíli dát pauzu. Přestat dělat to, co obvykle děláme. Doopravdy si odpočinout.

Sometimes you need to take a break for a while. To stop doing what you usually do. Relax - for real.



Hudba je to první, co se mi vybaví při slově relax. Můžu si klidně zapnout hudbu, jen tak si lehnout a nic nedělat. Zavřít oči, pozorně poslouchat každý tón, snažit se objevovat nové zvuky, které jste předtím neslyšeli, soustředit se na to, co slyšíte.



Music is the first thing that pops up in my head when I hear the word relax. I can put on some music and just lie down, do nothing. Just close your eyes, carefully listen to every tone, try to discover new sounds you never heard before, focus on what you hear.



Každý večer trávím v koupelně nejméně hodinu, a to proto, že nechci spěchat, a chci využít vzácných chvil, kdy si můžu odpočinout (a i když spěchat potřebuju, stejně mi to nejde. :D). V nejlepším případě si s sebou beru i telefon s hudbou, nebo malý bezdrátový repráček, který je s mým telefonem propojený přes Bluetooth, takže si s sebou do koupelny brát mobil nemusím. To je vlastně jedna z mých nejoblíbenějších částí dne.



I spend at least an hour in the bathroom every evening, that´s because I don´t want to be in a rush, and I want to take every precious moment that I can use to rest (and even if I do need to rush, I still can´t. :D). Taking my phone there to play music is even better! I like to bring with a wireless speaker that is connected with my phone via Bluetooth, so I don´t have to take my phone to the bathroom, as well. That is actually one of my favorite parts of the day.



Když se mi o dnech volna povede si přivstat, což se bohužel nestává moc často, popadnu snídani a jdu si sednout na balkon, nebo prostě někam ven. Je příjemné se nechat pořádně probrat chladným ranním vzduchem, vzít si k tomu něco na čtení, nebo prostě jen sedět a dát si na chvíli pauzu.



When I wake up early on the free days, which rarely happens, I grab my breakfast and go sit on my balkony or just somewhere outside in general. It feels great to be trully, fully woken up by cold morning air, to take something to read, or just sit and take a break.



Další z věcí, které mě dokáží úplně vyřadit z reality, v dobrém, je čtení. Dám si do uší sluchátka (hudba je pro mě skutečně nejlepší způsob relaxu), čtu si do rytmu písní, a nic jiného už nevnímám. Momentálně čtu knihu "Dívka ve vlaku".



The next thing, than can help me escape the reality, in a good way, is reading. I like to put on my earphones (music is truly the best way to relax to me), I read to the rythm of the songs, and that is all I need. I´m currently reading "The Girl on the Train".


Jak odpočíváte vy?
What do you do to let yourself rest?

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Máš úplnou pravdu :) také trávím v koupelně nejméně hodinu :D nechápu lidi, co se dokážou umýt za dvě minuty

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé tipy! Občas je potřeba úplně vypnout a zpomalit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Ano citanie je perfektne na relax, tiez aj ranajky alebo obed vonku. Mna este dokaze celkom zrelaxovat salka caju a prechadza po peknom mieste🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Pekný článok. Rada relaxujem rôznymi spôsobmi - a hudba patrí k nim. Niekedy je toho ale tak veľa, že už nemôžem byť v meste, ani doma, nemôžem počúvať hudbu, lebo všetko to je na mňa odrazu nejaké hlasné. Preto si potom idem buď zabehať do lesa - čo je, aj napriek fyzickej záťaži mojou obľúbenou formou relaxu, alebo sa len niekam prejdem. Práve les ma dokáže načerpať novou energiou. Celkovo tá jeho krása a ticho. Práve z tohto pokojného miesta vtedy pozorujem mesto a hovorím si, aký tam vládne ošiaľ, niekedy už aj poobedná špička a podobne a ja som šťastná, že momentálne nie som toho súčasťou. ♥
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  5. Ako som to citala povedala som si, ze aj ja by som mala viac oddychovat. Nejaka je moc uponahlana tato doba:/
    Pozyvam na luxusnu giveaway o Rowenta kulmu a DOVE vlasovy balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Hudba je můj lék na duši a snídaní/obědvání venku je snad to nejlepší co znám :)
    Mě hodně pomáhá i vaření a vyklízení šatníku - mám pak pocit, že jsem si udělala čisto jak v hlavě, tak v životě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hudba je absolútne skvelé riešenie... Vždy :) s tým čîtaním súhlasím, bez toho by som si neoddýchla. Alebo napríklad ešte čaj a dobré jedlo... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňa vždy zrelaxuje dobrá kniha a čaj či káva :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts