September Favorites

17:14



Září je u konce, což znamená jedna třetina podzimu za námi. Ani jsem netušila, že první školní měsíc uteče tak rychle! Během něj jsem taky objevila nějaké nové favority ze všech možných kategorií a chtěla jsem se o ně s vámi podělit. 

September is over, which means, that one third of fall is gone. I wouldn't even think, that the first month of school will pass by so fast. I found some new stuff that I like from basically any category during September and I'd like to tell you about all of it. 




Prvním oblíbencem, nebo jakkoliv už to nazýváme, je z kategorie hudby. Jedná se o cédéčko od Lany Del Rey, Born To Die, a o Laninu hudbu obecně. Znala jsem už několik písní její tvorby už dříve, ale především jsem se k ní dostala přes Marinu And The Diamonds a Melanie Martinez, které mám taktéž moc ráda, a o kterých jsem mnohokrát slýchala, že dělají podobnou hudbu, jako právě Lana. A je to pravda, Lanina hudba mi přijde úžasná. Born To Die jsem koupila také velice výhodně. Bylo zlevněno na 229,- Kč, navíc v obchodě s knihami, takže jsem si ho mohla pořídit za poukázky na knihy. To mi dělá ještě o maličko větší radost. :D

The first favorite thing, or whatever do we call it, is from the music category. It is a CD by Lana Del Rey, Born To Die, and Lana's music in general. I knew some of her songs before, but mostly, I've learnt about her music thanks to Marina And The Diamonds and Melanie Martinez, who I also really like. People said, that their music is similar to Lana's, well, they were right. Lana's music is awesome. And I bought Born To Die quite profitably. It was on sale in a book shop, so I could buy it for book vouchers. That makes me even a little bit happier about it. :D




Také se mi moc zalíbila kniha Šťastně až navěky, přídavek ke knižní sérii Selekce, která patří k mým nejoblíbenějším knihám vůbec. Myslím, že to je vše, co je třeba říct, prostě je skvělá.

I've also been loving the book Happily Ever After, the additional tales from the Selection series, which is one of my all-time favorites. That's probably all I have to say about it, it's just amazing.



Začala jsem koukat na nový seriál, American Horror Story. Momentálně jsem u třetí série, ale nejvíce se mi zatím líbila první série, Murder House. AHS se umístil mezi moje nejoblíbenější seriály.

I've started watching a new TV series, American Horror Story. I'm watching the third season at the moment, but I liked the first season, Murder House, the most so far. AHS became one of my favorite shows ever.



Moc svíčky nepálím, ale tuto mám moc ráda - od Heart and Home, Pure Bliss. Nedokážu konkrétně popsat její vůni, je prostě sladká a velmi svěží. Nedávno jsem ji dostala a jsem nadšená.

I don't use candles that much, but I really like this one - Pure Bliss by Heart and Home. I can't exactly tell its smell, it's just very sweet and fresh. I got it recently and I'm in love.





A posledně, začala jsem i hodně přidávat na Instagram (a objevila jsem nový filtr, se kterým jsem konečně spokojená :D). Do komentářů mi můžete napsat svoje uživatelská jména, ráda vás začnu sledovat. Můj Instagram je @katslaj. :)



And last but not least, I started posting on Instagram a lot (and figured out a new filter, that I'm finally satisfied with :D). You can write down in the comments your usernames, I'd love to follow you. Mine is @katslaj. :)



Setkaly jste se někdy s některým z mých zářijových oblíbenců? Jaký na ně máte názor?
Do you know any of my September favorites? What is your opinion on those?


You Might Also Like

12 komentářů

  1. Už mi někdo AHS doporučoval, netušim kdo, ale zatim jsem ho neposlechla :D nemám teď na seriály moc čas, ale když už si ho najdu, hrozně ráda si zpětně pustim nějakej díl Přátel, HIMYM nebo TBBT. A vlastně jsem ještě začala koukat na Lucifera. :) Jinak hudba Lany se mi taky líbí, ikdyž hudební vkus mám trošku jinde. No a svíčky, konečně aspoň někdo, kdo nedoporučuje Ikeu nebo yankee. Ikdyž jejich vůně jsou opravdu super, je otravný vidět je v každym článku. :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AHS je fakt super, po PLL snad můj nejoblíbenější seriál, takže rozhodně doporučuju. A s těmi svíčkami souhlasím, ještě přidat Bath and Body Works a bude to kompletní. :D

      Vymazat
  2. AHS mi doporučují snad všichni.. doufám, že mě to, oproti PLL, alespoň bude bavit. :D Jinak já naprosto zbožňuju GoT.
    Co se týká hudby.. ehm, to by bylo na dlouho, a vzhledem k tomu, že nemáš ráda metal.. radši mlčím. :D
    Šťastně až navěky mi dnes dorazilo, chtěla bych ji číst o vánočních prázdninách. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každá série AHS má tak 13 dílů a každá vypráví jiný příběh, takže myslím, že tě bavit bude. :)

      Vymazat
  3. Super článok, od Lany Del Ray miluje pesničky! followla som ťa na ING @alexxiew ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Trilogii selekce si v knihkupectví vždycky všimnu, ale ještě nikdy jsem si ji nekoupila...všude čtu jak je skvělá, budu si ji asi muset přát pod stromeček :). Já teď byla pohlcená Dívkou ve vlaku a Dokonalým cizincem :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Selekce je vážně skvělá. A Dívku ve vlaku jsem taky četla, ale sekla jsem se tak na dvousté stránce a nějak se nemohu posunout. Ale jestli stojí za to, tak ji budu muset dočíst. :)

      Vymazat
  5. Skvelý článok ! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, Lanu Del Ray mám taky moc ráda! A díky za tip na knížku... Zařadím ji do seznamu ,-)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat

Popular Posts