Minimalistic T-Shirts | DIY

20:28


Moje dosavadní listopadové dny by se daly shrnout do dvou prostých bodů: hltání American Horror Story (právě začínám sérii Hotel, docela rychle jsem se za ty dva tři měsíce posunula) nebo poslouchání svých nových cédéček - Ultraviolence od Lany Del Rey a Joanne od Lady Gaga, která tedy mimochodem naprosto miluju. A když už neprovozuju jednu z těchto činností, tak - nechápu, co mě to popadlo - vyšívám nápisy na trička. Tenhle nápad schovávám v hlavě už docela dlouho, tak jako tři trička ve skříni, jedno čistě černé a dvě bílá, která čekala na to, až s nimi něco provedu, koneckonců za tímto účelem jsem je koupila (New Yorker - 89,- Kč jedno). No, ten čas konečně nadešel, zatím alespoň pro dvě z nich.

I've spent my first November days by two activities: watching American Horror Story (I just started the fifth season - Hotel, quite progress just in like two months) or listening to my new CDs - Ultraviolence by Lana Del Rey and Joanne by Lady Gaga, which I absolutely love. And when I'm not doing one of these, I am - I don't even know why - sewing onto my t-shirts. I had this idea quite a long time ago, same with the plain shirts I bought for this, a black one and two white ones. They were waiting for me to finally decorate them, and the time has finally come, well, at least for two of them.


Dalo by se říct, že jsem pěkný antitalent co se manuálních prací týče, ale baví mě tvořit, takže se ten fakt snažím přehlížet. A v rámci možností jsem na ta trička i pyšná. Vyšila jsem si na ně motivy svých oblíbených zpěvaček, jejichž originální merch by mě stál jmění, a navíc můžu mít jistotu, že nikdo na světě nebude mít úplně stejná jako jsou tyto. Prostě jsem s nimi spokojená.

I don't think I've ever been good at making stuff manually, but I find it as fun, so I do it anyway. And actually, I'm kind of proud of these t-shirts. I decorated them with some designs related to my favorite singers. I'm pretty sure their original merch would cost me so, so much and nobody else on this planet doesn't have the exact same ones as me, so I think I'm satisfied.




Na první tričko jsem vyšila umělecké jméno mojí snad úplně nejoblíbenější umělkyně, Mariny and the Diamonds - ano, to je ta, kterou se snažím procpat snad do každého článku! :D

I sewed "Marina and the Diamonds" onto the first shirt, that is a stage name of my favorite artist ever - and yes, that's the one I write about almost in every post! :D



Nejhorší na tom všem byla příprava. Dělalo mi problém vyměřit místo, kam jsem chtěla text umístit, napsat písmena stejně velká a ve stejné rovině a pak už jen tečkovat zhruba stejné vzdálenosti, aby bylo jasné, kde stehy udělat. Vzhledem k tomu, že jsem ještě nikdy s oblečením takhle neexperimentovala, musím přiznat, že jsem se trošku bála.

The worst part about it all was the preparation. I was finding it hard to put the text to the right place, to write all the letters symmetrically and then to mark all the spots, where were the stitches supposed to be. Considering the fact, that I've never done anything like that to any kind of clothing, I have to admit, that I was scared.



Takhle vypadá tričko hotové. Dopadlo o něco lépe, než jsem očekávala, no zbývá mi už jen doufat, že z dálky nebudou všechny ty nedokonalosti tak výrazné. :D

This is how the t-shirt looks like when it's done. It turned out a little bit better, than I expected it to, well, I just hope that people won't notice all the imperfections. :D



Druhé tričko je vyzdobeno na motiv debutového a zároveň jediného alba "Cry Baby" zpěvačky Melanie Martinez, na jejíž koncert se chystám příští sobotu (zbývá jen osm dnů, začala jsem odpočítávat už asi před třiceti dny).

The second one is done in the theme of Melanie Martinez's debut and, in fact, the only album "Cry Baby". I'm going to her concert next Saturday (I'm seeing her in eight days, I started counting the days like four weeks ago - don't mind me, I'm just really excited).



Snažila jsem se udělat jen menší detail, aby se toto odlišilo od předešlého MATD trička, které má nápis o něco nápadnější - taky to bude tím, jak dlouhé Marinino stage name je. Nemůžu uvěřit, že jsem tento výtvor v úvodním slově vážně srovnávala s originálním merchem, ale jak už jsem několikrát řekla, jsem celkem spokojená a budu oba kousky nosit ráda.

I tried to do just a smaller detail, to make it different from the first MATD one, where the text appears bigger - and maybe it's because Marina's stage name is so long. I can't believe I actually compared this thing to the original merch, but as I already said, I kinda like it and I'm gonna enjoy wearing both of those shirts. 


Vyráběli jste někdy něco podobného? Jak jste byli s výsledkem spokojeni? :)
Have you ever tried to do anything similar to this? How did you like the result? :)







You Might Also Like

16 komentářů

  1. Wow tak to je super určite to pôjdem skúsiť ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím jsem na trička nevyšívala, ale vyšívala jsem na kanavu takový ten volkswagen bus a pořád jsem ho nedokončila. Kopu se o toho už rok :-D tak snad někdy... Jinak jsme si vyráběly s kamarádkou trika Troublegand, kde jsme si na počítačích vytvořily znak a pak ho jen vytiskly a nažehlily. Vyšlo nás to do dvou stovek a jsme max. spokojené:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O nažehlování jsem také přemýšlela, ale toho jsem snad bála ještě víc než toho šití. Děkuju za krásný komentář!

      Vymazat
  3. Tak to je skvělý nápad! Krásné.

    theheartissue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. To mi přijde jako skvělý nápad! Vypadá to fakt skvěle :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. jeeej to je krásne a celkom aj originálne :) a Lady Gagu som začala počúvať aj ja :) ten nový album je skvelý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Ano, taky si myslím, trošku se liší od těch předchozích, ale líbí se mi moc.

      Vymazat
  6. To je krásné, mám ráda jednoduché věci, vypadají skvěle a tohle je navíc i originální :)

    OdpovědětVymazat
  7. taky si občas předělávám blečení, ale tohle mě ještě nenapadlo

    OdpovědětVymazat

Popular Posts