How To Become A Better Person

9:06

 
"I believe in the person I want to become." - Lana Del Rey

Zdravím všechny!
Musím se svěřit, v poslední době jsem na YouTube zhlédla obrovské množství videí o tom, jak zachovat své mentální zdraví a naladění v lepším stavu a jak zkrátka žít lepší život. Přiznávám, že mě to nakoplo, abych si trošku přestavěla svoje každodenní rutiny, způsoby, myšlení, chování a vlastní pohled na svět. A právě dnes se s vámi podělím o svoje "hlavní" rady a tipy, které mi pomáhají si zkrátka život víc užívat. :)





Kam se chci dostat? Kým chci být?
To jsou hlavní otázky, které je dobré si položit ještě předtím, než se pustíme do formulování svých cílů a zvyků, co chceme ve svém životě zavést. Můžete si říct například: "Chci být člověk, kdo má přehled ve svých každodenních aktivitách" nebo "Chci být člověk, kdo se stravuje zdravě", je zkrátka důležité mít jasno v tom, co chcete, a pak zakládat nové zvyky a chování na tomto podkladě.

Šiřte pozitivitu
Své negativní poznámky si snažte nechávat pro sebe, díky tomu se budete vy i lidé ve vašem okolí cítit lépe. Po neustálém remcání o tom, co všechno musíte udělat, jak se vám do ničeho nechce a jak jste unaveny nikomu rozhodně den nezlepšíte, ba naopak vás lidé začnou brát jako pesimistu. Není snad lepší být "člověkem, který přináší ostatním do života světlo"? :)


Stanovujte si cíle
Ať už děláte cokoliv, vymyslete si nějakou výzvu samy pro sebe, která vám pomůže se skrz váš hlavní úkol dostat. Sestavte si vždy to do list, ať už na papír, nebo jen v hlavě, ať svou mysl přesvědčíte, že to, co děláte, má smysl a ať tak můžete svou práci odvést opravdu naplno. Snažte se svými výzvami úplně nezahltit a ujistěte se, že jich není více než pět.


Neprokrastinujte!!!
Neodkládejte věci na později a nenechte se ničím rozptýlit. Jakmile jsou všechny úkoly splněny, najdete daleko víc volného času pro sebe a budete mít právo být pyšné na to, co jste všechno stihly udělat.


Najděte způsob, jak dát své mysli odpočinout
Každý den si po tvrdé práci najděte chvilku pro sebe a dělejte to, co máte rády. Prostě relaxujte. :) Já v poslední době hodně čtu, nejlépe při klidné hudbě. Taky jsem si zamilovala aplikaci Calm, která má skvělé meditační metody - nejsem sponzorovaná. :D


Choďte brzy spát, brzy i vstávejte
A to nejlépe každý den ve stejnou dobu, lépe se vám na to bude zvykat. Vy i vaše tělo si pořádně odpočinete (špatná nálada z nevyspání je snad to nejhorší!), a ráno toho daleko víc stihnete. Věřte nebo ne - čím dříve ráno vstávám, ať už třeba jen o pět minut, tím snáz a veseleji svým dnem pak proplouvám. Taky doporučuji si jako budík nastavit svou svižnou, pozitivně naladěnou oblíbenou písničku, nejen proto, že je více než pravděpodobné, že vás bude celým dnem provázet. :)


A tímto se dostáváme ke konci dnešního článku.
Budu moc ráda, když mi v komentářích sdělíte, jak se snažíte zlepšit svoje dny vy, klidně ať si na seznam něco přidám. :)


You Might Also Like

11 komentářů

  1. Moc hezký článek, jsou to opravdu dobré rady, některé dodržuji, ale na hodně z nich zapomínám. Například na to stěžování, snažím se to tedy poslední týdny zlepšit, ale i tak si občas jen stěžuju a stěžuju. Já bych doporučila ještě si třeba udržovat prostor kolem sebe uklizený, může to hodně pomoct, aby si člověk nepřipadal, že je v naprostém chaosu. A taky jsem hodně slyšela, že je dobré, psát si deník. Já si ho ale nepíši, tak nemůžu říct. Určitě mi ale pomáhají různé citáty, které mám různě po pokoji, to určitě zlepší den! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S úklidem rozhodně souhlasím, a co se týče deníku, tak ten si taky nevedu, ale v jednom z mých předchozích článků jsem zmiňovala, že si po každém prožitém dni do diáře píšu, co se mi dnes povedlo, nebo z čeho mám radost, a to mi taky dodává velkou motivaci. :)

      Vymazat
  2. Super článek, články tohoto typu mám moc ráda, určitě udělej další :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny článok, ktorý mi skvelo odštaroval pondelok a celkovo aj týždeň :) Niekedy je ťažké byť tým najlepším človekom, ale treba sa snažiť :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelé tipy :) Myslím si, že hlavné je byť pozitívnym a okolie to.oceni :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

    Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy opravdu miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

    Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám celá léta

    Představil jsem mu spoustu párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Pevně ​​věřím, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte lékaře Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Vibru prostřednictvím +2347013499818

    OdpovědětVymazat

Popular Posts