10 Simple Tips On Making Your Morning Awesome

20:23


Zdravím vás! 
Upřímně, rozhodně nejsem žádné ranní ptáče. Poslední dobou ale nemůžu říct, že rána nesnáším. Mám je vlastně docela ráda. Ale ne vždycky tomu tak bylo.
V minulých dnech jsem si totiž dost pozměnila svou ranní rutinu, převážně nevědomky, ale vítězství! Podařilo se mi vypozorovat, co způsobuje to, že si rána užívám, a teď to tu s vámi kapku proberu. Vítejte u dnešního článku!



1. Připravte si oblečení dopředu
Začneme tím, co můžete udělat už dneska večer, aby pro vás bylo zítřejší ráno příjemnější. Jako první tip tu máme něco zcela jednoduchého. Připravte si svůj outfit na ráno. Že ještě nevíte, co si budete chtít obléct? Proscrollujte Instagram nebo Tumblr pro inspiraci, jinak by to totiž dopadlo tak, že prostě popadnete první věc, kterou uvidíte a bezmyšlenkovitě to na sebe hodíte, nebo si budete dvacet minut lámat hlavu nad tím, jak vůbec chcete dneska vypadat, zatímco si budete v duchu sestavovat třicetipoložkový wishlist a nadávat, že nemáte co na sebe. Na to nikdo nemá čas! Nejlepší bude začít hned. :)

2. Před spaním se vyhněte elektronice a najděte způsob, jak si uklidnit mysl
Vyspaní dorůžova vede k veselejšímu ránu a poklidná večerní aktivita vede k vyspání dorůžova. Nastavte si budík na telefonu a potom už ho nechte být. Najděte si něco, co vás před spaním uklidní, a díky čemu se vyvarujete nespavosti. Já si chvilku ráda zamedituji a potom se za poslouchání alba Paradise od Lany Del Rey vrhnu na knížku. Album trvá přesně půl hodiny, tudíž každý den čtu takhle dlouho. Je to tedy pro mě zároveň způsob, jak toho přečíst víc a obohatit ducha, ale o tom jindy.

3. Choďte spát brzy
Pro většinu z vás to může být těžké. Ale věřte, že pokud půjdete spát v rozumných hodinách, ranní vstávání už nebude taková makačka a vaše nálada se dramaticky zlepší. Pro mě je deset hodin jistota. Po deváté už lezu do postele a zbytek času medituji či čtu, jak jsem již zmínila. Pokud jste ale zvyklé na spánek až ve dvě hodiny ráno a tahle drastická změna se vám prostě nevede uskutečnit, zkuste jít po maličkých krůčkách a každý den choďte spát o pět minut dřív, až se dostanete na cílový čas. Což nás přináší k dalšímu bodu...

4. Usínejte a vstávejte každý den ve stejný čas
Vypozorujte, kolik hodin spánku vaše tělo potřebujte a poté si naplánujte svůj spací rozvrh. Jakmile si tělo zvykne, už pro něj bude ranní vstávání lehčí. Zkrátka už bude vědět, kdy šok očekávat, no možná budete mít takové štěstí, že se časem začne probouzet samo od sebe, bez budíku, nebo dokonce dříve, než zazvoní.

5. Příjemné probuzení
Kromě toho, že si budík doporučuji dát na druhou stranu místnosti, abyste se musely opravdu zvednout a jít ho vypnout, o čem jste zajisté už mnohokrát slyšely, je také super si na probuzení nastavit písničku, kterou opravdu zbožňujete a která vám přivodí dobrou náladu. Je zde velká pravděpodobnost, že si ji během dne budete ještě zpívat, tak ať vás udržuje šťastnými! :)

6. Zamiřte do koupelny jako první věc, co uděláte
Tohle je tip, který funguje spíš speciálně pro mě. Rozhodně je na vás, jestli patříte mezi ty lidi, kteří dříve snídají, nebo kteří si nejprve čistí zuby. Nicméně, mimo to, že je doporučováno si čistit zuby před snídaní kvůli bakteriím, které se ve vašich ústech přes noc usadily, se taky lépe proberete a vaše ráno vám zabere mnohem méně času. Osobní poznatek: když jsem v koupelně, nemám si kam sednout, tudíž jsem nucena začít fungovat okamžitě a u toho se probrat. Když ale naopak jako první snídám, jsem schopna prosedět u stolu desítky minut a nedělat vůbec nic.

7. Na sociální média zapomeňte
Pokud jste jako já a dokážete na sociálních sítích být klidně hodiny a hodiny, je proto lepší to všechno nechat až na cestu do školy nebo práce. Mohlo by vás to rozptylovat a vaši ranní rutinu prodloužit třeba o půl hodiny.

8. Pijte vodu
K snídani si mimo čaje, kávy, nebo čehokoliv, co obvykle pijete, můžete dát jednoduše i vodu. Spolehlivě vás probudí a vy budete dodržovat váš pitný režim. Pokud, mimochodem, potřebujete energii a zrovna nepatříte k milovníkům kafe, můžete zkusit jablečný džus.

9. Vnímejte čas
Pusťte si podcast nebo playlist, zkrátka něco, u čeho víte, jak dlouho trvá a využijte to jako alarm. Berte na vědomí, kolik času ještě máte a pečlivě si ho rozložte.

10. Udržujte si dobrou náladu
Hned po probuzení se rozhodněte, že je dneska úžasný den. Negativní myšlenky se pokuste za každou cenu potlačit. Dostaly jste další den, který můžete prožít, je tu toho tolik, pro co stojí za to se usmát. :)

Jaké jsou vaše tipy na skvělé ráno?

Mimochodem, příště zase pokračujeme v Simplify Your Life challengi, pokud jste propásly první článek týkající se této výzvy, je k nalezení zde. Mějte se krásně. 



You Might Also Like

15 komentářů

  1. Já třeba každé ráno piju hrnek zeleného čaje a k tomu sklenici vody... obecně jsem teď v rámci mé hubnoucí/tvarující kůry začala snídat, takže večer hlavně přemýšlím co si dám ráno na snídani a jak mi to bude chutnat, protože pak se na to ráno těším a donutí mě to vstát protože mám na to chuť také proto abych to vůbec stíhala sníst. Já doporučuju hlavně vstávat brzo protože to toho pak člověk o mnoho více stihne. Oblečení si plánuju taky ale spíše než oblečení tak si chystám věci, které si s sebou musím vzít a to mi ušetří tak spoustu času ;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si připravuji všechny věci dopředu, to jsem vlastně ani nezmínila. :) Děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. Tak teď už možná chápu, proč moje rána nestojí za nic.. Aneb poslední dobou jsem začala jen dodržovat to, že ráno vypiju skleničku vodu, ale i to je dobrej začátek :) Mám v plánu si teď celej svůj režim nějak upravit, tak snad se mi to podaří a moje rána budou příjemnější :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Na mě bohužel dávání si mobilu na druhou stranu pokoje nezabírá. Ani moje oblíbená písnička jako budík. Ráno se sice zvednu a dojdu mobil vypnout, ale ihned poté se jdu vrátit do postele a z oblbené písničky se stáva písnička, kterou ani nemůžu slyšet. :D
    Krásný článek! ♥:)

    Také píšu blog a byla bych nejšťastnější člověk na celém světě, kdyby ses podívala! Budu ti nesmírně vděčná!
    Určitě se na tvůj blog budu vracet. Je super! Jsi moc milá a tvůj styl psaní je mi blízký!
    Přeji ti mnoho štěstí, lásky a úspěchů!!!
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ta první fotka se mi hrozně líbí, nevím proč, ale moc mě zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vím, jaké to je ráno pobíhat po baráku a přemýšlet co na sebe a ještě si stihnu vynadat, že jsem si oblečení měla připravit večer, ale hlavně, že to vím :D Se vstáváním mám problém, nedokážu hned po probuzení se pozitivně naladit, zejména pokud mě čeká něco nepříjemného :) Máš můj vééééélký obdiv, že to takhle zvládáš, já mám stále co dělat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vždycky mi to taky nejde úplně hladce. :D Děkuji za komentář. ❤

      Vymazat
  6. súhlasím s každým bodom :) no je pre mňa náročné vstať každý deň v rovnakom čase, keď nemám pravidelnú pracovnú dobu :) pekný blog!

    OdpovědětVymazat

Popular Posts