On Letting Go Of The Past

13:20


Zdravím! 
Možná jste si na blogu všimly pár změn, jednak samotného vzhledu (opět) a jednak nové rubriky. Co se tedy týče vzhledu, nebo přesněji záhlaví, myslím, že jsem konečně našla to pravé. Je jednoduché a zároveň poutavé, a přesně tak jsem to chtěla. A ohledně nové rubriky, týká se seberozvoje (v horním menu k nalezení také jako Self-development). Zařadila jsem do ní několik starších článků a bude tam i ten dnešní
Půjde totiž o nechávání minulosti minulostí a posouvání se dál. Myslím si, že tohle téma bude vždy aktuální, protože velké množství lidí se ve své minulosti moc "rádo" vrtá a žije takřka ve své hlavě, je si svým vlastním nepřítelem. Je ale načase vrátit se do přítomnosti, protože to je přesně to místo, kde teď žijeme.


Přestaňte nad minulostí přemýšlet
Prvním tipem, jak se "zbavit" svojí minulosti, je ten snad nejjednodušší a zároveň nejtěžší. Přestat nad tím přemýšlet. Je to jako u učení, pokud si něco přestanete opakovat, zapomenete to. Čím víc nad minulostí přemýšlíte, tím déle si ji budete pamatovat. Najděte si něco, co vám pomůže se odreagovat a uklidnit svou mysl, nejlépe co nejrychleji.

Pište si deník
Když nad něčím nemůžete přestat přemýšlet, proč to nevypustit na papír? Čím dříve to uděláte, tím dříve se vám to z mysli vytratí, protože se všechny vaše myšlenky vytratí pryč z vaší hlavy. Už nikdy si to nemusíte číst, nemusí to vypadat hezky, stačí jen, když budete stoprocentně upřímné a dostanete to ze sebe.

Meditujte
Meditování není vůbec těžké. Existuje spousta aplikací nebo videí na YouTube, které vás povedou, potom už se to bude zdát jako hračka. Meditace vás učí, jak zůstat přítomné, a pomáhá vám si uvědomit, že to, co se stalo, neurčuje, jaká bude vaše budoucnost.

Soustřeďte se na to dobré
Pokud se vám dnes stalo něco špatného, je to smůla, ale určitě se stalo i něco skvělého. Můžete si napsat, jaké malé věci vás udělaly šťastnými, takže se příliš nemusíte soustředit na to zlé. Je to jako kdybyste před rokem jely na dovolenou a například se spálily. Dobře, možná to v tu chvíli trochu bolelo, ale dneska byste si to určitě nepamatovaly, protože jste měly stovky úžasných zážitků okolo, které zastínily ty špatné.

Někdy vyhráváte, někdy se učíte
Naučte se učit z vašich chyb. Oddělte se od minulých činů, řekněte si: "Dobře, mé staré já sice udělalo chybu, ale mé nové já je teď díky tomu moudřejší, protože tu samou chybu už neudělá." Chyby formují vaši osobnost a je v pořádku občas nějakou udělat. Něco se stalo, něco jste udělaly, ale je to jenom maličká část vás, která pro vás už není aktuální. Důležité je brát na vědomí, kde jste a kam se posouváte.

Jak to máte s minulostí vy? Zapomínáte snadno?


You Might Also Like

6 komentářů

  1. skvelý článok, tiež si myslím že veľa ľudí sa až moc sústredí na minulosť čo nieje až taká dobré. Tiež sa min to niekedy stáva no radšej si vytváram budúcnosť ;)

    OdpovědětVymazat
  2. skvelý článok, denník je skvelým spôsobom ako si utriediť myšlienky v hlave. inak máš fakt super blog, som tu po prvý krát, no určite nie posledný - pridávam sa medzi pravidelných čitateľov ♡
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mockrát. Já už mezi tvé pravidelné čtenáře patřím. :)

      Vymazat
  3. Super článek, kolikrát jsem se snažila si psát deník, no nikdy mi to nevyšlo, ale určitě je to dobrý prostředek k tomu, vyčistit si hlavu a uspořádat si myšlenky :)
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat

Popular Posts