Productivity Tips | How To Overcome Laziness

15:28


Zdravím všechny! 
Jak se vám daří? Já dneska prožívám už čtvrtý sick day v řadě. V posledních dnech jsem prostě byla jen zavřená doma, polehávala v posteli a prakticky nedělala nic jiného, než koukala na YouTube a seriály - už jenom to, že jsem v úterý vůbec dopsala další Simlify Your Life článek, byl zázrak.
A vzhledem k tomu, že už by bylo dobré se sebrat a začít něco dělat, než se vrátím do normálně fungujícího stavu, aby k tomu vůbec došlo, jsem se dokopala k dokončení pár činností, aby ten návrat do reality nebyl tak drastický, a celkem úspěšně jsem je splnila. No, nejhorší na tom bylo začít.
Dneska tu mám pár tipů, jak se z tohohle bloku dostat a svou lenost překonat.



1. Svěží začátek
Takže. Máme před sebou úkol, který je potřeba splnit. A buďme upřímní, při pojídání chipsů pod třemi dekami to půjde těžko.
Začněte co nejsvěžeji. Dejte si sprchu, připravte si nějaké ovoce, nalijte si vodu, odtemněte závěsy a otevřete okna, ať vám všude proudí vzduch.

2. Vše si připravte dopředu
Všechno výše zmíněno je ale třeba udělat dopředu, abyste si pak v klidu mohly sednout a soustředit se na svůj úkol. Nenechte se ničím rozptýlit.

3. You can and you will
Věřte si. Všechno, co před sebou máte, zvládnete hladce. Pokud si ale nejste jisty, proneste si malou motivační řeč (Ano, dokážete to. Ano, dokončíte to.) nebo si projděte inspirační obrázky na Pinterestu, a pak tomu věřit začnete.



4. Mějte pořádek
Tento tip je velmi jednoduchý, splňuje se už hůř. Pokud ale víte, že si potřebujete sednout a splnit úkol, ujistěte se, že na pracovní ploše (či vlastně všude okolo) máte jen to, co k práci potřebujete.

5. Pocit dosažení
Soustřeďte se na ten úžasný konečný pocit: pocit dosažení, pocit, že jste něco splnily, pocit odškrtnutí položky z vašeho to do listu.



6. Je nutné úkol splnit
Uvědomte si, že nikdo jiný za vás vaši práci neudělá. Prostě se smiřte s tím, že je to všechno jen na vás, a udělejte to nejlépe, jak to jde!

7. Co vám úkol přináší?
Pokuste se na vaší práci najít nějakou výhodu, něco, čeho někdy můžete využít. Proč to vůbec děláte a co pozitivního se stane, až to dokončíte?



8. Může to být zábava
Pokud je to možné, udělejte si plnění úkolu co nejpříjemnější. Pusťte si hudbu, zapalte si svíčku. Pokuste se přimět samy sebe, abyste si úkol alespoň z malé části užily


Takže toto je k dnešním tipům všechno. :) Děkuji mockrát za váš čas - a taky za překročení dvaceti pravidelných čtenářů! Možná se to nezdá moc, ale já jsem za ně neskutečně vděčná. 
Jaké jsou vaše tipy na překonání lenosti?

You Might Also Like

20 komentářů

  1. Skvelé tipy! :) Určite vyskúšam :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé tipy, milujem takéto motivačné články! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim ze 4 bod je to co dokazem urobit ked mam nieco robit, zrazu musim vsade pratat, aby som sa dokazala sustredit...ale myslim, ze by mi to islo aj bez toho :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  4. super tipy! aa pekná nástenka :)

    OdpovědětVymazat
  5. naozaj super článok :) aj fotky krásne, tuším skôr si prečítam článok keď vidím pekné fotky :)

    Desire fashion blog

    OdpovědětVymazat
  6. Super tipy, aj keď nie som zrovna lenivá, teda len občas, zídu sa :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za tipy, zrovna s prokrastinací bojuji... do dneška si mám vybrat téma seminárky a napsat ohledně toho úkol, ale jak je vidět jsem mistr v odsouvání věcí... a to mám pořádek, zapálenou svíčku a pinterest projetý tak stokrát :D

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Super článok! :) Obrázky vyzerajú mega :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Až na tu zábavu se všechno snažím dodržovat, zábavu si z učení prostě udělat nezvládám :D Tohle shrnutí je teď pro mě to pravý ořechový, před maturitou a přijímačkama :( A teda to s tím pořádkem je pravda, musím roztřídit každej kousek v pokoji, než se zvládnu soustředit na učení :D

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  10. super tipy, už sa do toho len pustiť :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts