Simplify Your Life Challenge | Stationery, Electronics, Digital Space, Social Media

13:48


Zdravím, zdravím, zdravím! 
Dneska se opět posouváme ve třicetidenní Simplify Your Life výzvě o čtyři dny dopředu (pokud jste úvodní článek o tomto projektu prošvihly, je k nalezení zde). Tyto úkoly nebyly tak náročné, jako ty předchozí, nicméně byly rozhodně stejně osvobozující. :) Tak se do toho pusťme.



Pátý den
Dnešním úkolem bylo protřídit všechny kancelářské, psací nebo umělecké pomůcky. To nebylo nic zvlášť těžkého. Všechny tyto předměty uchovávám ve dvou šuplících, přičemž v jednom z nich je jedna velká krabice. Nejprve se všechny potřeby vyndaly z jejich obvyklého místa, a pak už se jen rozhodovalo, co si ponechat a co ne. Nakonec mi zbyla asi polovina a kousek z toho, co jsem vlastnila předtím.



Obsah horního šuplíku. Dobře, nevypadá to, že je nějak extra uklizený, ale předtím to bylo stokrát horší!


Pohled do krabice. Dva kufříky (druhý je ještě pod tímto) a několik potřeb zvlášť. Původně byla krabice naplněna až k samému víku

Šestý den
Říkala jsem si, že dnešek proběhne hladce, protože se měla uklízet elektronika, a já pravidelně používám všechno, co vlastním. Když jsem se ale zasvětila mezi všechny ty poklady, které skrývají kouty mého pokoje, rychle jsem se vyvedla z omylu. Všelijaká rádia, mikrofony, myši,... Bylo toho poměrně dost. Na druhou stranu jsem našla svůj "starý" iPod, o kterém jsem ani nevěděla, kde je mu konec, a hned jsem ho uvedla do provozu. :)

Sedmý den
Dnes se třídilo digitální úložiště. První částí úkolu bylo projít si počítač. Vzhledem k tomu, že už jsem ho procházela a čistila nedávno, tak už to dnešní vyklízení nebylo tak časově a psychicky náročné, ale přece jenom se dalo ještě něco změnit. Především jsem soubory přesunula do jim určených složek, případně jsem ty přebytečné a neužitečné vymazala. Pak následovalo čištění telefonu. Protože vlastním telefon, který má sám o sobě celkem malou paměť, nemůžu si dovolit uchovávat aplikace, které nepoužívám, takže to mi práci ulehčilo. Zbývalo mi pak jen projít si galerii a promazat obrázky.



Osmý den
Osmý den výzvy mě čekalo udělat si pořádek v sociálních médiích. Řeknu vám, to opravdu chvilku zabralo! Nejprve bylo na mě vzít si všechny účty na všech platformách a projít si lidi, které sleduji nebo odebírám. Pakliže nevím, kdo to je, či mě nějakým způsobem znepokojuje to, co přidává (anebo je mi naopak jedno, co přidává), pryč s ním.
Začala jsem s Instagramem. Původně jsem sledovala dva tisíce lidí. Když jsem se dostala na tisícovku, Instagram mi možnost "odsledování" zablokoval - že prý jí zneužívám. Tak jsem se tedy přesunula na YouTube, kde jsem odebírala jen asi třicet kanálů, takže to bylo mnohem snazší. Potom jsem se vrátila zpátky na Instagram, kde už byla funkce znovu odblokovaná, a nakonec jsem ten počet lidí, které sleduji, snížila na 343, ovšem jsem zvědavá, jak dlouho to tak zůstane.
Druhou částí dneška bylo vypnout si upozornění na sociálních sítích. Já to udělala u Instagramu, YouTube a Facebooku, a doufám, že mi to zajistí více volného času. :)



A tady dnešní článek ukončíme. V příštích dnech nás bude čekat uklízení make upu nebo decoru, a už se pomalu blížíme k druhé části výzvy, tedy té mentální.
Zaujala vás tato challenge? Chtěly byste se do ní někdy zapojit?


You Might Also Like

12 komentářů

  1. Já do této činnosti jsem zapojena takřka od dětství. Vždy jednou za dva měsíce si dělám ve všem pořádek, začnu počítačem a skončím u šanónů, kde mám veškeré faktury, doklady, papíry apod. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se do toho snažím nějak zaběhnout, a někde se zkrátka začít musí, že. :)

      Vymazat
  2. Tak to je super výzva, možno si niekedy na ňu spravím čas aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já po četbě knihy o úklidu uklidila postupně vše a mám rádost, kolik jsem toho vyhodila a jaký mám pořádek :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek a dost super výzva :)

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. to je super výzva, ja by som mala tiež poriadny poriadok spraviť, ale čakám kým doprerábame, a snad po roku už aj tie okná umyjem :))))

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná inspirace.. také se mi moc líbí styl tvého blogu, dýchá z toho čistota a inspirace :) Určitě se budu vracet.
    Lenny Mali z Dánska

    OdpovědětVymazat

Popular Posts