Skin Care Basics | How To Improve Your Skin

17:56


Zdravím! 
V minulých dvou týdnech jsem měla takový malý rozhovor s kamarádkou o pleti. Dostala jsem několik malých komplimentů, za které jsem byla samozřejmě vděčná, ale byly podány takovým způsobem, že jsem byla pochválena, zatímco ona o svojí pleti říkala pravý opak. Zeptala jsem se jí, jestli dělá takové ty základní věci, jako důkladné odličování a čištění, ona mi odpověděla, že tyto rituály plní, dokonce chodí na kosmetiku a pravidelně používá pleťové masky. Tak jsem nad tím jen pokrčila rameny se slovy "tak nevím". Potom jsem ale trochu zalitovala, že jsem to nechala jen tak plavat a neporadila jí všechno, co vím, že pro mě funguje. Od té doby na toto téma nepřišla řeč, ale byla jsem inspirována alespoň napsat tento článek. Zde je několik tipů, jak zlepšit svou pleť.



Produkt na míru
Stejně jako v vlasové kosmetice, je důležité si vybrat čistící gel, micelární vodu, nebo cokoliv jiného, co je vyráběno přesně pro typ vaší pleti. Zjistěte, jestli máte suchou, mastící se, nebo namixovanou pokožku, vyzkoušejte nějaký produkt, a pokud uvidíte výsledek po delší době používání, pokračujte ho používat i nadále.

Čistěte svou pleť pravidelně
Určitě víte, že důkladné odličování - každý večer!!! - je nutností. Také doporučuji se odlíčit hned, jak přijdete domů, protože pokožka potřebuje také dýchat. Nesmí se ale vynechávat čištění pleti. Ráno a večer je ideální. Snažte se z něj udělat váš každodenní zvyk, potom už to nebude taková otrava. :)

Jezte "svěžeji"
Věci jako brambůrky bych, pokud možno, úplně vyškrtla z vašeho jídelníčku. Já už to udělala a popravdě, vůbec mi nechybí. Když si dáte každý den alespoň jeden kus ovoce nebo zeleniny, taky tak můžete svojí pleti pomoci.

Pijte vodu
Tento tip určitě slyšíte už posté, jenže neříká se to nadarmo. Doopravdy to funguje. Nejenže se budete cítit lehčeji, ale i vaše pleť bude důkladně pročišťována. Já piji čtyři skleničky denně, existují i kalkulátory, které vám vypočítají vaše cílové množství vody na den přesně pro vás.

Myjte si ruce
V poslední době jsem trochu posedlá mytím rukou. Kdykoliv cítím, že jsou špinavé, před jakýmkoliv jídlem, dokonce i před čištěním pleti a aplikací make-upu, musím je mýt pořád. To je také velmi důležité. Špína a bakterie z vašich rukou se při tom dostávají na váš obličej, proto se ujistěte, že jim v tom co nejvíce zabráníte.

Nedotýkejte se svého obličeje
I když si ruce myjete tak často jako já, je stejně více než pravděpodobné, že na nich nějaké bakterie jsou. Pokuste se co nejvíc omezit přibližování rukou ke svému obličeji.

Dopřejte si dostatek spánku
Spánek napomáhá správné funkci celého těla, není tedy divu, že prospívá i pokožce. Nejenže se zbavíte kruhů pod očima (tedy většinou, já s nimi stále ještě bojuji), ale dopřejete vaší pleti čas na pořádnou regeneraci.

Hydratujte
Hydratace je nesmírně důležitá. Ať už máte jakýkoliv typ pleti, dokonce i extrémně mastící se, krémy jsou nezbytností. Nezapomínejte také na ostatní části těla.


Jaké jsou vaše skin-care tipy?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Moc pěkný článek a rozhodně inspirace pro ty co s touto rutinou ještě nezačali sami od sebe :)

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Můj hlavní problém je nejspíše šahání si na obličej :/ s tím mám fakt problém... a proto můj obličej vypadá jak vypadá :/

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, mně to taky dělalo velké problémy, a když jsem přestala, nastala dramatická změna, co se mojí pleti týče. :)

      Vymazat

Popular Posts