13 Productive/Helpful Things To Do In Your Free Time

19:06



Zdravím všechny! 
Konečně je tu duben, jeden z mých nejoblíbenějších měsíců v roce. Jaro už je v plném proudu, slunce svítí, co to jde, a všechno se dělá tak nějak líp.
V dnešním článku se s vámi podělím o několik činností, co můžete dělat ve svém volném čase, které vám ušetří čas, nebo díky kterým budete mít v budoucnu nějakou výhodu, zkrátka si za ně později poděkujete. :)

Domácí úkoly
Pokud máte příští týden odevzdat domácí úkol nebo splnit jakoukoliv jinou domácí práci, není důvod, proč to neudělat hned. Jistě, ještě je na to spousta času, ale ale může se stát, že z té spousty nakonec nezbude nic a vy úkol nakonec "nestihnete splnit". Proč si nevzít deset minut z vašeho času na splnění alespoň maličké části vašeho úkolu, které vám ušetří spoustu času, až to bude potřeba?

Připravte si články/nápady na články
Pokud vlastníte blog, určitě jste někdy zažily, že máte naplánováno napsat článek na určitý den v týdnu, jenže v ten den máte moc práce, tudíž na blog není ani pomyšlení, nebo nevíte o čem psát, a tak se vám vymýšlení tématu protáhne až na několik dní. Pro tyto případy je dobré si oboje plánovat dopředu. Každý den si můžete na pár minut sednout k sešitu, poznámkám v telefonu, nebo rovnou k počítači a napsat pár vět, nebo si dejte do kupy několik témat, o kterých byste chtěly v budoucnu psát, a pak už si stačí jen vybrat.

Připravte si oblečení
Už několikrát jsem zmiňovala, že nesnáším, když ráno "nemám co na sebe", a proto si svoje oblečení připravuji už den dopředu. Můžete udělat to samé, ba ještě lépe: můžete si outfity připravit na několik dní dopředu.

Zalijte květiny
Pokud máte doma rostliny, které potřebují zalévat (nejsou to tedy nějaké extra nenáročné sukulenty nebo umělé květiny), svůj čas můžete využít k péči o ně.

Ukliďte si
Jestli máte nějaké přebytečné předměty nakupené na vaší pracovní ploše (anebo kdekoliv jinde!), je na čase vrátit to na původní místo, případně se toho jakkoliv jinak zbavit. Také se můžete pustit do toho "vážnějšího" uklízení, pokud máte odvahu. :D

Promažte si galerii
Pakliže jste jako já, váš telefon vám každou chvíli píše, že má nedostatek paměti. Proč ho tedy neuspokojit a nepročistit pár nepotřebných obrázků?

Vyčistěte si vaše zařízení
Každá určitě máme nějaký cleaner, antivir, nebo jiný prográmek na čištění úložiště telefonu, tabletu, či počítače, a určitě jsme se ho celou věčnost ani nedotkly. Ve svém volném čase ho zase můžete uvést do provozu, a pokud žádný ještě nemáte, nějaký si pořiďte.

Protřiďte si počítačové úložiště a e-mailovou schránku
Prohledejte vaše složky, hoďte do Koše vše, co už nebudete potřebovat a zaveďte mezi vašimi soubory co nejjednodušší systém. Potom přejděte na vaši e-mailovou doménu, projděte si vaše kontakty, složky, poštu, vše, co vás jen napadne.

Čtěte
Přecházíme k těm volnějším aktivitám. Začneme čtením. Koupily jste si novou knížku, ale nemáte čas si ji přečíst? Ovšem že máte. Opět stačí pár minut nebo stránek denně a kniha bude za chvíli přečtená, nejenže budete mít novou formu zábavy, ale také obohatíte svoji slovní zásobu a ducha. :)

Pište si deník
Jedna z činností, kterou jsem si v poslední době moc oblíbila, je deníčkování. Díky němu si uspořádáte svoje myšlenky a pocity, a ujasníte si o sobě věci, které jste možná ještě nevěděly. Jsem schopná napsat článek kompletně jen na toto téma, takže dejte vědět, pokud by byl zájem.

Meditujte
Další velmi často zmiňovaná aktivita - meditace. Objevuje se snad v každém mém článku v rubrice Seberozvoj, ale mám k tomu pádné důvody, meditování udělá ve vašem životě divy. Zkrátka se začnete soustředit na tento moment, začnete vnímat vše důležité, co se kolem vás děje.

Napište si to do list
Máte už plány na zítřek? Pokud ne, je na čase si napsat pořádný to do list, ať máte jasno. Ujistěte se ale, že neobsahuje více jak pět položek, ať se zbytečně nezahltíte. Pokud už svých pět položek splníte a máte ještě náladu na další produktivní činnosti, nic vám nebrání v jejich splnění, ale pokud ne, můžete si být alespoň jisty, že máte to nejhlavnější hotovo.

Zrekapitulujte si dnešek
Zopakujte si, co všechno se vám dneska stalo, co všechno jste dnes dokázaly, a za co všechno jste dneska vděčné. Pokuste se soustředit hlavně na to dobré. S postupem času tak zjistíte, že se vám děje plno věcí, za které můžete být šťastné.

Jak nakládáte se svým volným časem vy?

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Super článek plný užitečných tipů! :) Já se chci určitě v nejbližší době zaměřit na to deníčkování a taky meditaci - i když ne úplně, teď mě chytla jóga, tak třeba se k tomu dostanu přes to. A rekapitulaci dne se chci taky hezky naučit!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu moc krásný a hodně inspirativní článek :)

    -A- from thatismylifeandblog.blospot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám pocit, že svůj volný čas poslední dobou trávím jen nad školou, všechny testy a úkoly se nějak nahromadily a bojím se, že do června to už nebude lepší.. Ale chci si každý den najít aspoň chvilku času na tebou popsané aktivity, abych si od toho všeho aspoň trošku odpočinula a zároveň byla produktivní :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám někdy školy až nad hlavu, ale zrovna teď mám období dobré. :D Děkuji za komentář. :)

      Vymazat
  4. super tipy, pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi dobrý článok a super tipy, viac takýchto článkov :))


    Na mojom blogu práve prebieha súťaž o Nars Duo lícenku a bronzér, ak by si mala záujem, bola by som rada ak by si sa pozrela:)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat

Popular Posts