8 Productive Ways To Spend Your Summer

21:57



Zdravím všechny!
Co říkáte na momentální počasí? Fakt horko, že? Alespoň nám to ale připomíná jeden pozitivní fakt - léto je tady. Vzhledem k tomu, že se mi tahle myšlenka honí hlavou stále dokola a dokola, rozhodla jsem se, že dnešní článek se bude týkat právě léta, konkrétně několika způsobů, jak strávit svoje léto produktivně.

Určitě znáte ten pocit, když se srpen pomalu chýlí ke konci, a vy si jen říkáte, že jste svůj čas promrhali a nic jste nesplnili. Takže ať už v létě budete dělat cokoliv, snažte se nezlenivět. Možná vám s tím tento článek pomůže. :)



1. Čtěte

Jedna z nejklasičtějších a nejjednodušších "líných, ale přece produktivních" aktivit je čtení. Obohacujete tím svou slovní zásobu, představivost i myšlení, navíc si knihu můžete vzít s sebou kamkoliv. Jako výzvu si můžete před začátkem léta říct, kolik knih chcete přečíst, potom se uvidí, zda se vám to podaří splnit. :)

2. Osobní projekty

Máte zastaralý vzhled blogu, který plánujete od základu překopat už dlouho, nebo se chystáte vyrazit nafotit další snímky do vašeho portfolia, ale nemáte na to čas? Máte před sebou spoustu dní volna, tak teď je ta pravá příležitost! Věnujte se svým osobním projektům.

3. Minimalizování

Přes léto se také můžete věnovat minimalismu. Prohledejte internet pro uklízecí metody nebo prostě ze svého života postupně vyčleňte to, čeho už není třeba. Články s mými zkušenostmi s minimalizováním najdete ZDE.

4. Učení

Přes léto se můžete učit, což vím, že sice nezní jako velmi lákavá nabídka, ale nemusí to být tak špatné, jak se na první pohled zdá. Každý den můžete strávit třeba jen deset minut připravováním se na další školní rok, nebo se naopak nemusíte učit do školy, ale můžete získat nějakou novou dovednost

5. Kreslete a malujte

... nebo si najděte svůj způsob, jak se kreativně vyjádřit. Pro mě je ale nejlepší antistresová metoda právě kreslení. Nevadí, pokud si myslíte, že neumíte kreslit, prostě kreslete. A když už jsme u toho, právě tohle může být ta dovednost, kterou budete přes léto zdokonalovat.

6. Vaše zvyky...

Začněte nový zvyk, obnovte starší zvyk, který jste již opomněli, nebo přerušte zvyk špatný. Dejte si načas a krůček po krůčku se se svým stylem života snažte dostat tam, kde chcete být

7. Bucket list

Napište si (a splňte, samozřejmě) váš bucket list s aktivitami, které chcete tohle léto zažít. Tak už se nemůže stát, že svoje léto promrháte.

8. Naplánujte si každodenní rutinu

Možná ráno nestíháte, nebo večer chodíte pozdě spát, zkrátka je možné, že nejste spokojeni s vaším způsobem organizace vlastního času. Přes léto máte možnost si vyzkoušet nejrůznější pořadí plnění vašich každodenních povinností, potřeb či zvyků. Tak zjistíte, co vám nejvíce vyhovuje a zabírá nejméně času a to potom můžete aplikovat do svého běžného života.


Jak plánujete svoje léto vy? Budete spíše lenošit, nebo se budete soustředit na... ehm, nelenošení? :D
PS: Nový lookbook je na mém YouTube kanálu, ke zhlédnutí ZDE.


You Might Also Like

10 komentářů

  1. skvelý článok :) ja nemám veľké plány na leto budem hlavne brigádovať, ale budem sa snažiť využiť čas aj nejako produktívne :) ja si každý rok hovorím, že spravím aj niečo do školy, no nikdy sa mi do toho nechce :P

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa chystám brigádovať, stráviť veľa veľa času s priateľmi/rodinou (vo vode a na výletoch po Slovensku) a čítať - práve premýšľam nad zostavením zoznamu "povinných" kníh na leto. Tiež chcem viac cvičiť, niečo sa pravidelne učiť a poriadne si oddýchnuť. :) Skvelý článok - tie tipy sú presne také... letné. Žiadne pretrhnutie prácou, no napriek tomu užitočné a produktívne.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelé tipy, všetky z toho už praktizujem, ale vážne! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, doufám, že přesně takhle léto strávím!

    www.jdeocestu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek! V podstatě všechno dělám, čtu, kreslím, učím se,.. Jen osmičku ne, ta mi přijde docela zbytečná.
    Ale moc ti děkuji za 3! Něco takového jsem hledala :)
    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat

Popular Posts