Start Loving Your Body Now.

20:16


Přestože self love je v dnešní době čím dál víc propagována, stále denně narážím na lidi, co jednou za čas utrousí nějakou poznámku narážející na nespokojenost s vlastním tělem. Nevím, co je to za trend, každopádně se s tím setkávám víc a víc, hlavně u mladších lidí. Co za tím stojí?

Většinou toužíme po tom, co nemáme - ať už se jedná o cokoliv. Potkala jsem holky, co měly rovné vlasy a chtěly kudrnaté, hubené, co chtěly přibrat, vysoké, co chtěly být menší, a to všechno i naopak. A tak si říkám, proč se nespokojit s tím, co máme? Kdybyste měli možnost vyměnit si tělo s kýmkoliv na světě, udělali byste to? Já ne. Žijeme sami se sebou celý život, tak proč si stále připomínat naše nedostatky, to, co nemáme a nikdy mít nebudeme.



Věřte nebo ne, to hlavní, co má vliv na náš postoj k životním událostem, jsou naše vlastní myšlenky, to, co sami sobě říkáme. Kdykoliv projdeme okolo zrcadla, začneme dumat nad tím, proč máme tak široká stehna, nebo proč jsou naše oči tak daleko od sebe. Ale prostě to tak je. Navíc je na vás určitě něco, co máte rádi a co se vám líbí. Tam upírejte svou pozornost. Určitě jste už od pár aktivistů slyšeli, že self love, mental health a podobná, dnes velmi populární témata, nejsou cílová destinace, ale cesta. Není lehké se zničehonic začít brát takoví, jací jsme, proto je třeba začít krůček po krůčku, postupně eliminovat všechnu negativitu a nahradit ji láskou (as cliché as it sounds). Vezměte si příklad z toho, jak se chováte k vašim přátelům. Také je máte rádi takové, jací jsou. Je snadné přehlédnout jejich špatné vlastnosti, když mají spoustu dobrých, které je zastíní. Berte tak i sebe.

Movie: Mean Girls
Source: https://cz.pinterest.com/blisstree/body-image/

Stále si myslíte, že vaše tělo není dost dobré? Možná až moc posloucháte to, co vám říkají ostatní. Vím, v dnešní době jsou nastavené nějaké standardy krásy, ale s tím společnost už bojuje - a zatím to vypadá, že je na dobré cestě. Ale pokud máte pocit, že máte v životě specifického člověka, jehož standardům krásy vaše tělo "nevyhovuje", mějte na vědomí, že ne všichni mají stejné názory, ne všichni mají stejný (či dokonce dobrý! ;)) vkus a ne každému je snadné se zavděčit. A vůbec, proč byste měli takového člověka poslouchat? Není to ve vašem životě právě váš hlas ten, co má poslední slovo?

A když už jsme u těch standardů, myslím, že se sluší říct následující. Na tom, že nechcete cvičit, abyste si zlepšili formu, není nic špatného. A na tom, že cvičit chcete, také není nic špatného! Ale pokud máte pocit, že musíte chodit do fitka jenom proto, že vám to radí společnost, nedělejte to. Cvičte jen proto, že chcete pro svoje tělo to nejlepší. A pokud sport a pohybové aktivity nejsou vaším šálkem kávy, nevadí. Existuje spousta způsobů, jak udržet svoje tělo zdravé. Třeba si sestavte zdravý jídelníček, který si zamilujete o mnohem víc, než cvičení. Opravdu je ale důležité, abyste chtěli alespoň nějakým způsobem dávat svému tělu něco dobrého. Pokud ne, asi se pak bude jednat o trošku jiný mentální problém.

Prostě a jednoduše, nemusíte naslouchat cizím hlasům. Svoje tělo můžete mít rádi i po svém.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Krásny článok, ktorý by si malo prečítať každé jedno dievča! :)

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne napísané! Mňa síce ešte stále zopár vecí na sebe trápi, no snažím sa tým už toľko nezaoberať a mať sa rada takú aká som. Niekedy k tej sebaláske musí človek len jednoducho dospieť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, přeju ti, aby se ti to co nejdříve povedlo. ❤️

      Vymazat
  3. Zbožňujem tieto tvoje motivačné a inšpiratívne články! Vždy ma to donúti premýšľať, zamyslieť sa nad tým, čo robím ja a ľudia z môjho okolia. Nemôžem síce povedať, že by som milovala každý centimeter svojho tela, ale čím som staršia, tým menej vnímam niektoré svoje nedostatky - práve preto, že sú to fakt len drobnosti, ktoré si iní asi nikdy nevšimli :D ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že tohle sebekritizování od určitého věku mizí, není tomu tak ale vždy. Děkuju za komentář. ❤️

      Vymazat

Popular Posts