Essentials | Leden

21:15



Pomalu je tu konec ledna a já jsem připravená vám s radostí představit všechny svoje Essentials - neboli nevyhnutelnosti/základy/nutnosti (v češtině to zní nepříliš hezky) - za měsíc leden. Dala jsem dohromady úplně všechno, přes oblečení, pomůcky do školy, až po můj nový lednový playlist. Tak dobře, hádám, že můžeme začít.


The One (První) od Kiery Cass
Jedna z nejkrásnějších knih, jaké jsem kdy četla. Je ze série Selekce, ze které jsem četla druhý díl Elitu a právě tento třetí díl První - ano, velmi matoucí. Právě mám vypůjčenou její anglickou verzi, která je také nesmírně čtivá a moc mě baví. Rozhodně ji budu mít spojenou s lednem, minimálně už proto, že se příběh odehrává okolo Vánoc.


Polo-rukavice
Jedna/y z věcí, kterou nosím pokaždé, když vyjdu ven. Roztomilé rukavice bez prstů s extra vrstvou látky, kterou se dají holé prsty přikrýt a vzniknou tak palčáky. Jsou super pro lidi, kteří používají venku telefon, nebo nemají cit v prstech při nošení normálních rukavic.
Zrovna teď se můj foťák rozhodl, že nebude zaostřovat.

Pretty Little Liars - série 6B
Od 12. ledna běží druhá polovina šesté série Pretty Little Liars, přesně ta, na kterou jsme tak dlouho čekali. Zatím se odvysílaly dva díly, mám je už zkouknuté, a musím říct, že nejsem vůbec zklamaná. Upřímně jsem od nových částí čekala daleko méně, takže jsem vážně příjemně překvapená. Jen mi vadí, že žádný z původních párů nezůstal spolu.

Washi Tape
Washi pásky nebo washi lepenky, ani sama nevím, jak to česky nazvat. Jedná se o barevné lepící pásky, se kterými můžete dělat naprosto cokoliv. Jsou perfektní třeba pro balení dárků, zdobení sešitů, nebo jako dekorace. Já si s nimi vyzdobila svou nástěnku, která teď vypadá o něco veseleji. :)
Sklidila jsem z nástěnky všechny nepotřebné papíry a oblepila její okraje zlatou washi tape, takže to vypadá trochu jako rámeček na fotky. Vystavila jsem si své washi pásky, abych je měla na dosah, kdykoliv je budu potřebovat.  A jako dekoraci jsem si pomocí růžové pásky vyvěsila obrázek s nápisem "Trust The Magic Of Beginnings", jenž mě motivuje každé ráno s chutí začít nový den (ke stažení zde).

Spotify
Aplikace na hudbu, najdete tam snad všechny písničky a interprety, tedy kromě Taylor Swift, která ještě programátorům nesvolila zveřejnit její alba. Spotify asi většina z vás zná. Nicméně já si ji v poslední době strašně moc oblíbila, hlavně na počítači, kde je v plné funkci, tedy až na reklamy. Líbí se mi playlisty vybrané od autorů - Today's Top Hits je mým favoritem! - ve kterých čerpám inspiraci na svoje vlastní. Ty pak poslouchám skoro při všem, ve vaně, při dělání úkolů, nebo i při psaní článků.


Můj lednový playlist
Ano, je ze Spotify. Ano, většinu písniček jsem našla v Today's Top Hits. No, není tak úplně lednový, nazvala jsem ho Slay That 2016 (zabij tu/ten/to 2016 - vážně to zní lépe anglicky), ale předpokládám, že ho budu poslouchat jen v lednu a potom přidám nové písničky, které pravděpodobně najdete ve článku s Essentials za příští měsíc. Tak tedy teď poslouchám tyto skladby.


Moc se mi začaly líbit skladby od zpěvačky Halsey!

eos Passion Fruit
Miluji eosy, mám takovou menší sbírku a nedávno do ní přibyly dva z jednoho setu, byly to příchutě čerstvého vodního melounu a právě marakuji, která se stala mým oblíbencem. Nevoní nijak extra výrazně, ani specificky, je to zkrátka příjemná sladká vůně. Upřímně bych sama neřekla, že je to příchuť marakuji, protože ani sama nevím, jak marakuja chutná - natož voní, rozhodně mi ale jeho vůně i příchuť líbí.



A co jsou vaše "nutnosti" na tento měsíc? 

Děkuji za přečtení!
Xo
- Kat
P.S.: založila jsem blogovou stránku na Facebooku. Můžete mě také najít na Twitteru a Instagramu.

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Polo-rukavice miluju, akorát mě někdy vadí, že mám zakrytý palec :D PLL-taky jsem od toho čekala méně,protože ty poslední díly byly už takové, no na nic ,ale mile mě to překvapilo a hlavně jak si napsala, že původní páry nejsou spolu tak to mě taky děsně štve! :D Washi tape- momentálně je na cestě 20 kusů pro mě z ebay,tak se těším! :D EOS s vůní melounu?No to musím mít! :D Mojí nutností jsou pro leden svetry a prostě hlavně teplíčko :D

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to se máš, washi tape jsou opravdu skvělé! No, eosy melounové existují dva, samostatně prodejný zelený s příchutí cukrového melounu a medu a právě ten druhý z toho setu, který je s příchutí vodního melounu. A upřímně mi víc voní ten červený ze setu. :)

      Vymazat
  2. Washi pásky miluju, hlavně pro jejich rozmanitost, momentálně na ně chystám útok a hodlám si jich několik zase pořídit do sbírky, tak už se na ně moc těším :). Sice ještě nemám představu, jaké chci, ale doufám, že objevím něco hezkého i třeba originálního :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dají se s nimi dělat opravdu divy. Moc se mi líbí tapeky vzorované, třeba pruhované nebo právě ty třpytkové, které jsem použila na svou nástěnku. Ty se ale celkem špatně shání.. :/

      Vymazat
  3. Na PLL mám úplně stejný názor, chybí mi ty páry, ale jinak je to super, jako vždy:)

    OdpovědětVymazat
  4. Tvoje příspěvky mě inspirují čím dál víc. jsi skvělá

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásný článek, všechny věci mám také ráda a jsou pro mě "must have" až na "První"- tuto knihu jsem ještě nečetla ale také bych ráda. Mimochodem jsem také roztleskávačka :)

    OdpovědětVymazat
  6. aj mne u PLL chýbajú tie páriky :(

    OdpovědětVymazat

Popular Posts