Secrets To Giving The Perfect Christmas Gift

21:38


Je konec listopadu a zatímco všichni ostatní už poslouchají vánoční hudbu a zahalují svá obydlí do vánočních světýlek, já ještě na Vánoce nemám ani pomyšlení, ačkoliv by bylo načase, alespoň co se dárků týče. Jakmile se přehoupne začátek prosince, ani se nenadějeme a Štědrý den bude tady. Při pomyšlení na to, kolik dárků musím sehnat/koupit/vyrobit se mě vždy zmocní lehký pocit nejistoty, no pokud to tak máte stejně, nebo pokud nemáte páru, kde s dárky začít, nebo čím vaše okolí vůbec obdarovat, mám tu pro vás pár zásad, kterými se při vybírání řídit.



V knize "The 5 Love Languages" (Pět jazyků lásky) se píše, že značná část populace vnímá jako důkaz lásky a dobrého vztahu právě dávání dárků. Nejsou to materialisté, ale velmi je potěší, když jim dáte něco, do čeho jste vložili nějakou námahu a co jim ukáže, že na ně myslíte. Naopak pokud jim dáte něco obyčejného, o čem jste ani nepřemýšleli, prostě jen něco "aby se neřeklo", mohli byste je tím dokonce urazit a nakonec by bylo možná lepší, kdybyste jim nedávali nic. Tím chci říct, že záleží na tom, co dáváte. Neodbývejte ostatní něčím, co stejně za pár dnů zahodí.

Jako první se nabízí jednoduché řešení - zeptat se ostatních, co jim máte k Vánocům dát. Pokud vám to na rovinu řeknou, jste za vodou a dál nemusíte nic řešit, zkrátka ten dárek, pokud je to v rámci vašich možností, koupíte. Většině lidí ale z nějakého důvodu připadá neslušné si o dárek říct, proto je na vás, abyste si výběr pořádně promysleli.

Zcela jistě bych se vyhnula typickým odbývajícím dárkům, jako jsou levné laky na nehty, balzámy na rty a nekvalitní svíčky za třicet korun. Já vím, všichni tohle občas v případě nouze děláme, ale měli bychom se snažit být trochu víc originální.

Klíčovou vlastností skvělého vánočního dárku je, že ukazuje, že dotyčného znáte a že vám na něm záleží, něco, co je jako ušité na míru. Pokud například sleduje nějaký seriál (TV shows jsou totiž vždycky cesta k lidskému srdci), dejte mu dárek na jeho motivy. Mnohé fandom produkty a merch (pravděpodobně falešný, ale na to se nikdo neptá) se dají najít na AliExpress.com za velmi slušnou, někdy až směšnou cenu. Pokud se nebojíte dát trochu víc peněz, RedBubble.com má produkty s designy na motivy snad jakéhokoliv filmu, seriálu nebo třeba skupiny, na kterou si jen vzpomenete. A pokud naopak nechcete utrácet vůbec, můžete něco vyrobit. Na internetu je spousta snadných fandom DIY, které zaručeně potěší také.

Nemusí to ale být nic složitého. Pokud se k vám dostala nějaká zcela prostá osobní informace, například, že dotyčný zbožňuje čokoládu, udělejte mu čokoládový balíček. Nezáleží na tom, co přesně to bude, hlavně když to udělá radost a bude to dokazovat, že dané osobě nasloucháte a že vám na ní záleží.

Jestliže dotyčného neznáte až tolik osobně, rozhodně nic nedáte za to, když se na jeho zájmy zeptáte jeho blízkých, na základě čehož pak vymyslíte dárek snadno.

A můj bonusový tip je přidat do balení ještě něco extra. Pokud jste byli obdařeni talentem na balení dárků, nebude to pro vás žádný problém, zkrátka vykouzlíte nějaké honosné balení a je hotovo. Jestli jste ale jako já a vaše balicí schopnosti nejsou zrovna na vysoké úrovni, můžete dovnitř alespoň přidat třeba ještě pár bonbonů nebo jinou maličkost. Vypadá to pak, že jste si s dárkem opravdu dali práci a je to jakési milé překvapení, když kromě hlavního dárku najdete ještě i něco jiného.

Jaké jsou vaše zásady k vybírání Vánočních dárků? Už máte nákupy dárků za sebou?

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Já vždycky vybírám dárky, o kterých vím, že by je dotyčný mohl vyloženě potřebovat. No a potom přihodím samozřejmě něco, aby z toho mohl mít čistě jen radost :) Hezký článek, určitě pomůže spoustě lidí!

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  2. Mě veškeré nakupování teprve čeká, a kupodivu se docela těším. I když mě odrazují ty davy v obchodech... Jinak skvělý článek, v blogosféře se pohybuju už celkem dost dlouho, ale vždycky narazím jen na takové ty návody typu "ponožky, hrníček a makeup...". Takže super!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A právě ponožky, hrníček a levnější make up považuju za ty neoriginální, odbývací dárky. :D Mockrát děkuju. ❤️

      Vymazat
  3. Já vlastně dárky nějak moc neřeším, ale tohle jsou supr tipy :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  4. Super tipy, ja rada vyberám také maličkosti, ktoré vedia potešiť, ale väčšinou sa dotyčného opýtam, či si želá niečo konkrétne, čo by potreboval :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts